“Cred ca in urmatorul deceniu valoarea combinata a pietelor emergente ar putea depasi valoarea totala a pietelor de capital din SUA, Japonia si Europa. Pe pietele emergente, cresterea consumului domestic ar trebui sa fie determinata si, speram, sustinuta, in doua moduri: cresterea venitului per capita si, mai important, maturizarea tinerilor, care astfel intra in cei mai productivi ani ai vietii lor”, spune Mark Mobius, pe un blog al Franklin Templeton.

Marfurile si actiunile companiilor producatoare de marfuri sunt bine vazute de catre Mobius, valoarea acestora fiind asteptata sa creasca in perioada urmatoare, in contextul in care cererea pentru acestea va ramane ridicata.

„In general cautam companii care sunt producatori puternici de marfuri precum petrolul, minereul de fier, aluminiu, cupru, nichel si platina. Pe termen lung, ne asteptam ca preturile marfurilor sa isi continue ascensiunea datorata presiunii pe cerere si oferta”, a declarat Mobius.

Citeste si:

Un alt reprezentant al Franklin Templeton spune ca mizeaza in aceasta perioada mai degraba pe obligatiuni si titluri de stat.

„Credem ca revenirea in mai multe viteze a economiei poate crea oportunitati importante pentru instrumentele cu venit fix. Ne-am pozitionat pentru un mediu in care pietele emergente si unele piete dezvoltate vor avea rezultate mai bune decat cele mai avansate economii si credem ca aceasta idee ramane de actualitate”, a declarat Michael Hasenstab, co-managerul de portofoliu al fondurilor Templeton Global Bond Fund si Templeton Global Total Return Fund.