Bursa de la Bucuresti a avansat cu 0,55% in prima parte a sedintei de vineri, in linie cu bursele europene, pe o lichiditate in crestere, datorita unor deal-uri cu actiuni SIF Oltenia (SIF5) si Transelectrica (TEL), potrivit Mediafax.

Majoritatea actiunilor de la BVB au deschis ziua la preturi peste ultimele cotatii de joi, piata urmand linia burselor externe. Pana la mijlocul sedintei cotatiile s-au mentinut pe crestere, iar rulajele din piata principala au fost apropiate de cele din perioada similara a sesiunii anterioare.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 21,6 milioane lei (4,9 milioane euro), valoare cu 40% peste rulajul din perioada similara a sedintei precedente, de 15,5 milioane lei (3,5 milioane euro). Aproximativ 40% din lichiditatea de vineri a fost asigurata de patru deal-uri cu actiuni SIF Oltenia si Transelectrica, de 6,7 milioane lei si, respectiv, 2,1 milioane lei.

La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,61%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 1,03% peste inchiderea de joi.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a avansat cu 1,47%.

In acelasi timp, indicele extins al Bursei, BET-XT, a crescut cu 0,9%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Actiunile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piata principala, cu operatiuni de 4,6 milioane lei, iar pretul a crescut cu 0,63%, la 0,4297 lei.

Cu titlurile SIF Oltenia au fost realizate trei deal-uri la un pret de 1,165 lei, cu 3,65% peste ultimul pret de joi, iar pe piata principala cotatia a crescut cu 1,42%, la 1,14 lei. Exceptand deal-urile, cu titlurile societatii au fost realizate transferuri de 1,2 milioane lei.

O tranzactie negociata a fost operata si cu actiuni Transelectrica la un pret de 17,5 lei, cu 0,57% sub nivelul sedintei precedente. Pe piata principala, titlurile companiei au avansat cu 0,51%, la 17,69 lei, pe un rulaj de 176.000 de lei.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in crestere cu pana la 1%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Interviu cu managerul FP: Daca agream pretul, vindem Salrom statului