Compania de constructii Concefa (COFI) a intrat intr-o disputa legala cu un subcontractor, care cere insolventa companiei listata la categori I a Bursei pentru o datorie de 116.000 lei (26.700 euro). Anuntul a lovit din plin pretul actiunilor companiei, care au cazut cu peste 8%.
Covin Comimpex a executat o lucrare pentru Concefa, insa firma condusa de familia Cercel nu a fost de acord cu nivelul de calitate al acesteia. Astfel, COFI nu a platit costul costurile datorate subcontractorului.

"Valoarea debitului este de 115.930,74 lei reprezentand contravaloare lucrari executate de creditor la obiectivul Silver Mountain, Poiana Brasov, lucrari asupra carora au existat si exista in continuare divergente privind calitatea. Punctul de vedere pe care il vom sustine in contestatia pe care o vom formula si o vom depune in termenul legal va viza tocmai solutionarea pe cale amiabila a diferendelor existente", se mentioneaza intr-un comunicat al Concefa trimis Bursei de la Bucuresti.

Principalii actionari ai Concefa sunt Vasile Popoviciu Horatiu si sotia acestuia, Maria Cercel, cu o detinere de 62,6%. Cei doi si-au majorat participatia la finele anului trecut, dupa ce fiul acestora, Horatiu Cercel, le-a transferat actiunile detinute.

Actiunile companiei de constructii au inregistrat marti un debut foarte slab de sedinta, scazand cu peste 8,75%, pana la 0,0219 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, valoare companiei ajunge la 13,7 milioane lei (3,1 milioane euro), asta dupa ce, in 2008, capitalizarea depasise 85 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri