SIF Muntenia (SIF4) a convocat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) pe 18 februarie pentru a discuta modificarea actului constitutiv astfel incat acesta sa fie actualizat potrivit noului prag maxim de detinere, cifrat la 5%.

Ramane insa de vazut daca SIF4 va reusi sa stranga indeajuns de multi actionari la AGEA pentru a lua aceasta decizie, pragurile minime de cvorum (75% la prima convocare si 50% la a doua convocare) fiind rareori atinse pana acum de SIF-uri.

Legea care prevede cresterea pragului de detinere de la 1% la 5% a intrat in vigoare saptamana trecuta, dupa publicarea acesteia in Monitorul Oficial.
Legea pentru cresterea pragului de detinere la cele cinci societati de investitii financiare, de la 1% la 5% din actiuni, a fost publicata saptamana trecuta in Monitorul Oficial si a intrat vineri in vigoare.

SIF-urile au 60 de zile pentru pentru convocarea actionarilor si modificarea actelor constitutive ale societatii, in caz contrar actele vor fi considerate ca fiind modificate de drept, in concordanta cu noile limite impuse in lege.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri