SIF Muntenia (SIF4) a convocat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) pe 18 februarie pentru a discuta modificarea actului constitutiv astfel incat acesta sa fie actualizat potrivit noului prag maxim de detinere, cifrat la 5%.

Ramane insa de vazut daca SIF4 va reusi sa stranga indeajuns de multi actionari la AGEA pentru a lua aceasta decizie, pragurile minime de cvorum (75% la prima convocare si 50% la a doua convocare) fiind rareori atinse pana acum de SIF-uri.

Legea care prevede cresterea pragului de detinere de la 1% la 5% a intrat in vigoare saptamana trecuta, dupa publicarea acesteia in Monitorul Oficial.
Legea pentru cresterea pragului de detinere la cele cinci societati de investitii financiare, de la 1% la 5% din actiuni, a fost publicata saptamana trecuta in Monitorul Oficial si a intrat vineri in vigoare.

SIF-urile au 60 de zile pentru pentru convocarea actionarilor si modificarea actelor constitutive ale societatii, in caz contrar actele vor fi considerate ca fiind modificate de drept, in concordanta cu noile limite impuse in lege.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Actionarii Fondul Proprietatea au reinnoit mandatul Franklin Templeton