Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala Bucuresti, in calitate de administrator unic si manager de investitii al Fondul Proprietatea, saluta decizia Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Hidroelectrica din 27 ianuarie 2012, de a aproba listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti.
„Fondul apreciaza eforturile recente ale Guvernului Romaniei de a lista o serie de companii de stat si este placut impresionat de decizia prompta de aprobare a ofertei publice initiale pentru Hidroelectrica. Administratorul Fondului vrea sa sublinieze, de asemenea, progresele facute de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in selectarea intermediarilor pentru listarea SN Romgaz S.A., precum si pentru ofertele publice secundare (SPO) ale CN Transelectrica S.A. si SN Transgaz S.A”, se arata in comunicatul remis de Templeton.

Administratorul FP considera ca procesul actual de selectare a managerilor profesionisti pentru companiile programate la listare ar trebui sa contribuie la obtinerea unor preturi mai mari pentru actiunile cotate la Bursa de Valori Bucuresti.

“Listarile Hidroelectrica, in special, si ale companiilor de stat, in general, sunt benefice nu doar pentru Fondul Proprietatea si pentru actionarii sai, ci si pentru economia Romaniei, pentru ca determina atat o mai mare transparenta si o imbunatatire a guvernantei corporative a acestor companii, cat si dezvoltarea pietei locale de capital. Toate partile interesate par sa realizeze beneficiile listarii acestor companii pe bursa de valori. Salutam in special progresele inregistrate in acest sens de domnul ministru Ion Ariton si echipa sa. Speram ca acest inceput promitator va avea ca efect un ritm constant de listari noi in decursul acestui an, conform calendarului anuntat public“, a declarat Greg Konieczny (foto), manager de fond al FP.

Actionarii Hidroelectrica au decis, vineri, in AGA, listarea producatorului de electricitate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Guvernul a avizat, saptamana trecuta, inceperea procedurilor de listare la Bursa a cate unui pachet de 10% din actiunile Hidroelectrica si Nuclearelectrica, conform intelegerii cu Fondul Monetar International (FMI).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri