Piata a deschis ziua in crestere cu 0,4%, recuperand inca din primele minute corectia foarte usoara inregistrata joi. Astfel, piata se indreapta spre un nou nivel maxim din ultimele sase luni, potrivit Mediafax.

La ora 13:15, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 1,66%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,64% peste inchiderea de joi.

Totodata, actiunile celor cinci SIF-uri si titlurile Fondului Proprietatea (FP) au ridicat indicele BET-FI cu 1,48%.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a avansat cu 1,47%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 23,6 milioane lei (5,4 milioane euro), suma cu aproape 30% mai redusa decat rulajul din prima parte a sedintei precedente, de 33,2 milioane lei (7,6 milioane euro).

Citeste si:

Actiunile Fondului Proprietatea au inregistrat a 16-a sedinta consecutiva de crestere, avansand cu 1,92%, si au ajuns la pretul de 0,53 lei. O cotatie mai mare decat cea de vineri nu a mai fost inregistrata din 11 iulie, cand titlurile au atins un nivel maxim de 0,533 lei.

In prima parte a sedintei au fost realizate operatiuni de 9,1 milioane lei cu actiunile Fondului, suma din care 772.000 de lei au reprezentat valoarea unui deal.

O tranzactie negociata a fost realizata si cu aproape 3% din actiunile Electromagnetica (ELMA), pentru 5,8 milioane lei. Deal-ul a fost realizat la 0,29 lei, pret similar celui de la finalul sedintei precedente. Pe piata principala cotatia acestor actiuni a scazut nesemnificativ, la 0,2899 lei, pe un rulaj de aproape 20.000 de lei.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in crestere cu pana la 0,5%, in timp ce majoritatea pietelor din Europa Centrala si de Est avansau cu pana la 0,9%. Investitorii asteapta publicarea unor date privind piata muncii din SUA, indicator care reflecta evolutia celei mai mari economii din lume.