El nu a numit societatile vizate si a mentionat ca statul va incerca sa vanda actiuni la alte companii inainte de o noua tentativa de vanzare a pachetului de actiuni la Petrom pe care nu a reusit sa-l listeze la bursa printr-o oferta secundara in vara anului trecut.

"Au fost cateva cazuri in care reformele nu sunt implementate asa de rapid precum s-a anticipat si vom fi nevoiti sa mutam unele companii mai jos pe lista privatizarilor. Nu este o chestiune de angajament. Am stiut intotdeauna ca agenda reformelor companiilor de stat este extrem de ambitioasa si aveau sa apara ceva intarzieri", a spus Franks.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda actiuni reprezentand cate 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz, cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom si pana la 20% din Tarom, precum si sa privatizeze CFR Marfa.

In luna decembrie, Guvernul si FMI au convenit ca CFR Marfa sa fie vanduta unui investitor strategic, intr-un proces care sa fie incheiat pana la sfarsitul lunii octombrie si in care sa poata fi implicate BERD si IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale.

Citeste si:

Statul va publica prospectul de vanzare a actiunilor CFR Marfa pana la jumatatea lunii iunie 2012 si va incheia privatizarea pana la sfarsitul lunii octombrie 2012, potrivit datelor din luna decembrie.

Statul a selectat deja intermediarii pentru ofertele de la Transelectrica, Transgaz, Romgaz si Tarom, iar Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a publicat luni anuntul alegerea intermediarului pentru privatizarea CFR Marfa, urmand sa deschida ofertele la 12 martie.