"Vrem sa incepem in prima jumatate a lunii martie, pentru ca sa finalizam pana la sfarsitul lunii martie. Mai putem schimba cateva zile in plus (data de incepere a oferte - n.r.), nu mai putin", a spus Weiler, citat de Mediafax.

Oferta secundara de vanzare a actiunilor Transelectrica va fi intermediata de consortiul format din Banca Comerciala Romana (BCR), Intercapital Invest si Swiss Capital, de altfel singurul ofertant pentru aceasta tranzactie.

Directorul din BCR a adaugat ca perioada de subscriere va fi de zece zile lucratoare, iar consortiul are in plan pana la data lansarii sa organizeze turnee de prezentare la Londra si in alte doua orase din Europa.

"In Romania am avut intalniri bilaterale cu SIF-urile, asset manageri, dar si cu alti investitori", a mai spus Weiler.

Citeste si:

Potrivit reprezentantiilor consortiului, data probabila de lansare a ofertei este 5 martie, dar inca nu este fixata oficial.

Titurile Transelectrica sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, iar cel mai recent pret de tranzactionare a fost de 17,78 lei/actiune, in scadere cu 1,82% fata de cotatia de referinta.

Transelectrica are un capital social de 733 milioane lei, impartit in 73,3 milioane de actiuni cu valoare nominala de 10 lei. La cotatia bursiera de la aceasta ora, capitalizarea companiei se ridica la 1,3 miliarde lei (300 de milioane de euro).