Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a urcat anul trecut cu 2,5%, in serie bruta, comparativ cu anul 2010, dar trimestrul patru a consemnat o contractie, de 0,2% in serie ajustata sezonier, potrivit datelor publicate de INS. Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest, spune ca aceste date sunt reale si s-au resimtit in rezultatele preliminare pe 2011 anuntate pana acum de companiile listate pe Bursa.
„Cel putin din rezultatele raportate pana acum, rezultatele preliminare ale companiilor listate pe Bursa par a fi in aceeasi nota cu datele anuntate despre PIB, nu este nimic dezastruos. O crestere a fost si s-a resimtit usor, dar ma ingrijoreaza scaderea din ultimul trimestru. Mai mult, vremea din ultimele saptamani a paralizat activitatea multor agenti economici, deci este foarte posibil ca pierderile sa se resimta intr-o evolutie negativa in primul trimestru din acest an”, a declarat pentru wall-street.ro Marcel Murgoci.

In opinia sa, o parghie foarte importanta pentru cresterea economiei in acest an este reprezentata de fondurile europene.

„Daca reusim sa atragem aceste fonduri, pot ajuta mult la redresarea economiei, mai ales ca sunt o resursa aproape gratuita pe care o avem la indemana. Insa, datele din aceasta directie nu sunt bune in prima parte a anului”, a mai spus brokerul.

Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat scaderi de aproximativ 1% in sedinta de astazi, dar evolutiile nu sunt puse pe seama datelor PIB. „Piata nu a reactionat, scaderea din ultimul trimestru se anticipa deja si a fost incorporata in evolutii”, a conchis brokerul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri