„Cel putin din rezultatele raportate pana acum, rezultatele preliminare ale companiilor listate pe Bursa par a fi in aceeasi nota cu datele anuntate despre PIB, nu este nimic dezastruos. O crestere a fost si s-a resimtit usor, dar ma ingrijoreaza scaderea din ultimul trimestru. Mai mult, vremea din ultimele saptamani a paralizat activitatea multor agenti economici, deci este foarte posibil ca pierderile sa se resimta intr-o evolutie negativa in primul trimestru din acest an”, a declarat pentru wall-street.ro Marcel Murgoci.

In opinia sa, o parghie foarte importanta pentru cresterea economiei in acest an este reprezentata de fondurile europene.

„Daca reusim sa atragem aceste fonduri, pot ajuta mult la redresarea economiei, mai ales ca sunt o resursa aproape gratuita pe care o avem la indemana. Insa, datele din aceasta directie nu sunt bune in prima parte a anului”, a mai spus brokerul.

Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat scaderi de aproximativ 1% in sedinta de astazi, dar evolutiile nu sunt puse pe seama datelor PIB. „Piata nu a reactionat, scaderea din ultimul trimestru se anticipa deja si a fost incorporata in evolutii”, a conchis brokerul.