BT a vandut 4% din SIF Banat-Crisana

Banca Transilvania impreuna cu cinci subsidiare a vandut miercuri si joi un pachet reprezentand 4% din actiunile SIF Banat-Crisana, pentru aproape 30 milioane lei (6,9 milioane euro), catre Romenergo, firma condusa de un administrator al SIF, Dragos George Bilteanu.

Actiunile au fost cedate de Banca Transilvania si firmele BT Building, BT Account, BT Investments, BT Consultant si BT Evaluator, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti si citat de Mediafax.

Pachetul a fost achizitionat firma Romenergo, la care Dragos George Bilteanu este director general. El este administrator la SIF din 2010, cu un mandat de patru ani.

Romenergo este contractor general pentru proiecte energetice, dar are si activitati de producere de energie, distributie si furnizare. Firma este controlata de Romenergo Holdings, inregistrata in Cipru.

In urma tranzactiilor negociate, participatia celor sase companii a scazut la 0,43% din actiunile SIF Banat-Crisana.

In sedinta bursiera de miercuri au fost realizate patru deal-uri cu 2% din titlurile societatii de investitii financiare, la un pret cu 12,45% peste cotatia de marti, iar joi a fost cedat un pachet foarte apropiat, prin trei tranzactii negociate, la o cotatie cu 9,73% peste pretul de miercuri.

Banca Transilvania a anuntat saptamana trecuta ca a convenit cu SIF Banat-Crisana stingerea unor litigii privind unele decizii AGA atat de la BT, cat si de la societatea de investitii financiare.
La finalul lunii octombrie, grupul Banca Transilvania, din care fac parte mai multe firme si persoane fizice, controla un pachet de 14,8% din actiunile SIF Banat-Crisana, potrivit societatii de investitii financiare.

Actiunile SIF Banat-Crisana au incheiat sedinta de joi in scadere cu 0,17%, la 1,201 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea societatii de investitii financiare este de 659,1 milioane lei (151,5 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri