Broker a constituit in ultimul trimestru din 2011 provizioane suplimentare de 5 mil. lei care sa acopere o eventuala pierdere a procesului cu Adriana Constantin. Fosta sefa a sucursalei BRK din Deva a fost condamnata la zece ani de inchisoare cu executare dupa ce a pagubit 300 de clienti cu aproximativ 2 mil. euro. Tribunal Arad a decis ca suma sa fie platita de Broker Cluj.

„In momentul de fata suntem la Curtea de Apel Timisoara si este foarte probabil sa ajungem si la Curtea Suprema de Justitie. Suntem de acord sa platim si maine despagubirile cu conditia ca acele sume sa fie demonstrate ca sunt prejudiciabile. Sunt foarte multe spete in acest proces iar unele persoane i-au dat banii Adrianei Constantin in restaurante si cafenele, nu prin virament bancar; unde s-au dat bani catre BRK platim, dar unde s-au dat bani unei individe pe coltul mesei este afacerea lor”, a declarat Grigore Chis (foto), directorul Broker Cluj si cel care l-a inlocuit pe Petru Prunea din aceasta functie in urma scandalului din 2009.

Firma de brokeraj a constituit in 2010 provizioane de 2,5 mill. lei, a caror destinatie era de asemenea acoperirea pierderii acestui proces.
Scaderea Bursei de anul trecut a determinat societatea de intermediere din Cluj sa faca provizioane de 11,8 mil. lei pentru deprecierea actiunilor din portofoliu. Compania nu a marcat insa in piata deprecierea activelor astfel ca o revenire a bursei in acest an ar putea sa intoarca rezultatul din activitatea financiara a Broker Cluj.

Citeste si:

Per ansamblu, pierderea din activitatea financiara pe ultimele 12 luni a fost de 6,89 milioane lei. In 2010, Broker a raportat un profit net de 6,6 milioane lei.

Actiunile BRK erau vineri in urcare cu 1,7%, pana la 0,116 lei, societatea fiind astfel evaluata la 39,2 milioane lei. Broker Cluj a crescut pe Bursa in acest an cu 8,5%.