In sedinta de miercuri a Bursei din Sibiu s-au tranzactionat 41.898 contracte futures, cu o valoare de 178, 2 milioane de lei, depasindu-se recordul din ianuarie 2012, cand Sibex anunta cel mai bun volum din ultimii patru ani.
Pretul aurului a crescut puternic in acest an, cu peste 200$, de la 1562, 7 $ cotatia ultimei zile din 2011, pana la 1777, 2 $, cotatie stabilita aseara la ora 23.15.

Actiunile romanesti au continuat sa creasca pe piata futures de la Sibiu. Derivatul SNP a fost cotat la martie in crestere cu 5,38%, la pretul de 41, 10 bani, iar SIF Oltenia urca la 1,45 Ron, o crestere de 1,05%.




Prima luna a anului a adus mai multe recorduri pentru Bursa din Sibiu, care parea ca a intrat intr-un con de umbra in a doua parte din 2011. Volumul a atins un maxim istoric iar valoarea tranzactionata in ianuarie a depasit 2 miliarde de lei. Campionul este contractul de Dow Jones, care a atras jumatate din tranzactii si a depasit pragul de 1 milion de contracte.

Dupa ce ambele piete de capital din Romania si-au schimbat conducerile in ultimele sase luni, Cristian Sima, director general si presedinte al Bursei din Sibiu, vorbeste intr-un interviu acordat wall-street.ro despre beneficiile unei fuziuni, o posibila inchidere a pietei spot Sibex, atragerea investitorilor din Forex, dar si despre lansarea unor noi produse la Sibiu, precum contractele pe DAX sau, intr-un caz fericit, futures-ul pe SIF-uri cu livrare. Citeste aici mai multe detalii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri