Romgaz bate bancile si devine a doua cea mai profitabila companie din Romania

Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias a facut anul trecut un profit net de 762 milioane lei (174 milioane euro), al doilea cel mai mare din Romania dupa Petrom si peste cel inregistrat de orice banca locala.

Profitul Romgaz a urcat cu 50% anul trecut, comparativ cu cel de 508,5 milioane lei inregistrat in 2010. Pentru 2011, compania controlata de statul roman isi bugetase un rezultat net de 649,5 milioane lei.

„Romgaz este a treia companie la care statul va face oferta publica pe Bursa in acest an. Societatea are rezultate financiare foarte bune si promitem rezultate financiare si mai bune in viitor”, a declarat Florin Vladan, seful Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), in cadrul unei conferinte organizata de Bursa de Valori Bucuresti si Ziarul Financiar.

Statul roman urmeaza sa vanda pe Bursa 15% din Romgaz in a doua jumatate a anului. Prima oferta publica se va face insa la Transelectrica, acolo unde perioada de subscriere este asteptata sa incepa in a doua jumatate a lunii martie, potrivit declaratiilor facute de Florin Vladan.

A doua oferta de vanzare va fi la Transgaz. „Se afla in procedurile tehnice si speram ca aceasta tranzactie sa o finalizam spre sfarsitul lunii aprilie. Pe langa TEL, TGN si Romgaz, un IPO foarte important este cel al Hidroelectrica. Interesul este enorm pentru aceasta companie, ceea ce ne face sa credem ca oferta va avea succes”, a declarat Vladan.

In prezent, termenul pentru listarea Nuclearelectrica si Hidroelectrica este luna octombrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri