Bursa de la Bucuresti a urmat luni linia burselor europene si a scazut usor, cu 1,06%, dupa ce vineri a atins maximul ultimelor sapte luni. SIF-urile au pierdut luni 2,17%, cea mai mare scadere inregistrata in acest sector de la inceputul anului.

Piata a fost pe rosu inca din primele minute, corectandu-se usor dupa ce vineri a incheiat la cel mai ridicat nivel din ultimele aproape sapte luni. Astfel, piata de la Bucuresti s-a cuplat din nou la evolutia burselor externe, insa atentia investitorilor a fost axata doar pe cateva actiuni.
La mijlocul sedintei, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,91%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,62% sub inchiderea de vineri.

Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, consemna o corectie de 1,42%.
La ora 13:01, indicele extins al Bursei, BET-XT, era in scadere cu 0,92%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 12,6 milioane lei (2,9 milioane euro), valoare aproapiata de rulajul primei parti a sedintei precedente, de 13,1 milioane lei (3 milioane euro).

Titlurile Fondului Proprietatea au ramas cele mai lichide din piata, cu transferuri de 9,2 milioane lei, si au asigurat 74% din rulajul bursei. Cea mai recenta tranzactie cu aceste titluri a fost realizata la 0,5545 lei, pret in scadere cu 1,95%. Corectia acestor titluri vine dupa ce in cursul sedintei de vineri, actiunile FP au atins cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere cu pana la 1,2%, iar pietele din Europa Centrala si de Est evoluau incert.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Dezastru pe Bursa: Site-ul BVB s-a inchis. BET-FI -10%; BET -8%