29 Februarie 2012

Hidroelectrica ar putea emite obligatiuni pentru a atrage 200-300 milioane de euro



Hidroelectrica analizeaza posibilitatea emiterii de obligatiuni, operatiune prin care estimeaza ca va obtine intre 200 si 300 milioane de euro, sume pe care le va utiliza pentru finantarea proiectelor, a declarat directorul general al companiei de stat, Dragos Zachia, conform Mediafax.

"Suntem in proces de diversificare a surselor de finantare, pentru ca din 2009 creditarea a devenit mai greu de accesat si mai costisitoare. O noua metoda este listarea la bursa, dar analizam si emiterea de obligatiuni, care pe cinci ani ne-ar permite atragerea a 200-300 milioane euro", a afirmat Zachia.

El a adaugat ca Hidroelectrica are in plan realizarea, pana in 2015, a zece proiecte de productie a energiei, care vor cumula o putere instalata de 300 MW.

Valoarea acestor proiecte este estimata la 470 milioane euro, iar finantarea va fi asigurata din imprumuturi si surse proprii.

Zachia a afirmat ca anul 2012 este un an important pentru companie, prin prisma listarii la bursa si a cresterii eficientei managementului.

Hidroelectrica asteapta pana pe 1 martie oferte de la brokerii interesati sa intermedieze listarea producatorului de electricitate la Bursa de Valori Bucuresti, printr-o oferta publica initiala care prevede vanzarea unui pachet de 10% din actiuni.

Autoritatile romane au convenit cu FMI ca procedurile de listare a Hidroelectrica sa fie incheiate pana la sfarsitul lunii octombrie a acestui an.

Intrebat daca este interesat sa participe la procesul selectiei unui sef profesionist la
Hidroelectrica, Zachia a afirmat: "Cred ca da".

Compania Hidroelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.



Citeste si