SIF Transilvania decoleaza pe Bursa dupa anuntarea dividendelor record

Debut spectaculos pentru actiunile SIF Transilvania (SIF3) pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) dupa ce administratorii societatii au anuntat vineri dividende cu un randament ce depaseste 24%.

La aproape doua ore dupa startul sedintei de luni, titlurile SIF3 erau cele mai tranzactionate din piata, cu un rulaj de 12 milioane lei, in vreme ce pretul acestora urcase cu 3,6%, pana la 0,72 lei/actiune.

La sfarsitul saptamanii trecute conducerea societatii a propus distribuirea unui dividend brut de 0,1712 lei pentru exercitiul financiar 2011. Avand in vedere cotatia inregistrata in timpul sedintei de luni, randamentul dividendelor SIF3 este de 23,7%.

„Evolutia este clar datora anuntului privind dividendele si ma astept ca aceasta tendinta pozitiva sa continue. Nu cred ca vom vedea o evolutie la fel de buna si dupa anuntul privind dividendul SIF Oltenia, avand in vedere ca societatea va incasa abia anul acesta o parte din banii de la Erste”, spune Marcel Murgoci, directorul de tranzactionare al firmei de brokeraj Estinvest.

SIF-urile si-au vandut anul trecut actiunile BCR catre austriecii de la Erste Bank. SIF Moldova si SIF Transilvania au facut intreaga tranzactie in 2011, lucru care s-a vazut in profitul inregistrat anul trecut (crestere de 100% y/y in cazul SIF Moldova si crestere de 210% y/y in cazul SIF Transilvania). Celelealte SIF-uri sunt asteptate sa finalizeze tranzactia in 2012.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri