Certinvest anunta modificarea denumirii fondului Monetar in Tezaur, fara sa fie afectata si politica investitionala, a anuntat compania.
Modificarea apare ca urmare a intrarii in vigoare a instructiunii CNVM nr.1/2012 privind organismele de plasament colectiv monetare, care se aplica fondurilor de investitii ce folosesc in denumirea lor sintagme de tipul „fond monetar”.

Conform acestei instructiuni, pentru a putea folosi in denumirea lor sintagme de tipul „fond monetar”, fondurile de investitii trebuie sa aplice in politicile lor investitionale conditionari mai stricte cu privire la instrumentele financiare in care investeste fondul.

Aceste conditionari implica o scadenta a titlurilor de valoare din portofoliu mai mica de 397 de zile, un portofoliu investitional cu o scadenta medie ponderata (WAM) de cel mult 60 de zile. De asemenea, fondurile trebuie sa inveasteasca in instrumente ale pietei monetare carora li s-a acordat unul dintre cele mai inalte ratinguri de credit pe termen scurt disponibile, de catre fiecare agentie de rating de credit recunoscuta care a acordat un rating respectivului instrument, sau daca, in absenta unui rating oficial, societatea de administrare conchide ca respectivul instrument are o calitate echivalenta.

Data fiind dificultatea identificarii pe piata romaneasca a instrumentelor investitionale care sa raspunda noilor cerinte, si dorinta de a pastra politica investitionala actuala a fondului, Certinvest a hotarat modificarea denumirii fondului Certinvest Monetar in Tezaur, nume folosit si in trecut de acest fond.

„Am decis sa schimbam numele fondului in Certinvest Tezaur, pentru a respecta prevederile Instructiunii CNVM nr. 1/2012. Politica investitionala a fondului s-a dovedit una profitabila pentru investitori, asa ca ne dorim sa o pastram. Fondul Certinvest Tezaur se va incadra de acum in categoria fondurilor de obligatiuni, pastrandu-si insa lichiditatea pentru investitori: ei vor putea investi oricand fara comisioane, si vor putea rascumpara oricand fara comisioane din acest fond, plata fiind facuta in maximum 2 zile lucratoare. Am revenit la denumirea Tezaur, numele sub care a operat fondul in perioada 1999-2008, pentru ca beneficiaza inca de sonoritate in randul investitorilor Certinvest”, a declarat Horia Gusta (foto), presedintele Comitetului Director al Certinvest.

CNVM a aprobat schimbarea denumirii fondului in Certinvest Tezaur in data de 1 martie 2012. Fondul a fost autorizat prin Decizia CNVM 626 din data de 05.02.2004 si este inscris in Registrul CNVM cu numarul CSC06FDIR/ 400013 din data de 05.02.2004. Depozitarul fondului este BCR.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri