La nivel international, pretul este considerat a fi un element important pentru succesul ofertei, se arata intr-un comunicat al Intercapital.

Aceeasi concluzie a reiesit si dupa intalnirea sindicatului cu investitorii institutionali din Romania.

Importanta pretului a fost subliniata si de brokerii si analisti locali. Statul roman trebuie sa vanda actiunile Transelectrica la un discount cuprins intre 10 si 20% fata de pretul din piata pentru ca oferta publica din martie sa aiba succes, potrivit unui sondaj realizat de wall-street.ro in randul a 45 de analisti, brokeri si administratori de fonduri.

Reprezentanti ai Sindicatului, Ministerului Economiei - O.P.S.P.I. si ai Transelectrica s-au intalnit cu peste treizeci de investitori institutionali la Varsovia, Frankfurt, Stockholm, Tallinn si Londra.

Citeste si:

"Am avut intrevederi individuale cu 34 de investitori institutionali internationali importanti. Intalnirile au fost pozitive si exista interes de principiu, in conditiile viabilitatii economice a ofertei. Discutiile au fost foarte utile pentru pregatirea ofertei finale, deoarece acestea aduc raspunsul pietei cu privire la potentialul de succes al acesteia si la conditiile in care se inregistreaza acest succes", a declarat Dan Weiler, Director Executiv Corporate Finance & Investment Banking BCR.

Oferta este asteptata sa inceapa in cursul lunii martie.

Sindicatul BCR - Intercapital Invest - Swiss Capital a fost desemnat castigatorul licitatiei pentru intermedierea ofertei publice secundare de vanzare a 10.995.472 actiuni Transelectrica, reprezentand 15% din capitalul social al companiei, detinute de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Ministerul Economiei detine 73,68% din titlurile Transelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participatie de 13,49%. Restul actiunilor sunt tranzactionabile la Bursa de Valori Bucuresti.