Guvernul analizeaza oportunitatea listarii pe bursa a pachetului de 9,84% din actiunile Petrom (SNP), fara ca la acest moment sa fi renuntat la o astfel de operatiune, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, informeaza Mediafax.

"Este o intreaga discutie legata de oportunitatea listarii in continuare a Petrom. Nu este o idee care a disparut, este in continuare o optiune valida", a spus oficialul guvernamental.

Intrebat daca Petrom a fost scoasa de pe lista companiilor la care vor fi vandute pachete minoritare de actiuni, convenita cu Fondul Monetar International, purtatorul de cuvant a raspuns ca aceasta companie nu a fost niciodata pe o astfel de lista.

Oferta de vanzare la bursa a 9,84% din actiunile OMV Petrom, derulata in iulie anul trecut, a esuat deoarece investitorii au subscris mai putin de 80% din titluri si ar trebui reluata in acest an, conform declaratiilor oficiale.

OMV Petrom este cea mai mare companie romaneasca listata la Bursa de Valori Bucuresti, cu o capitalizare de 18,012 miliarde lei (4,282 miliarde euro).

Compania este controlata de grupul OMV, care detine 51,01% din actiuni, in timp ce statul roman are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. In actionariat se mai regaseste Fondul Proprietatea, cu o participatie de 20,11%, BERD cu 2,03%, iar restul titlurilor sunt listate la bursa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Creditele la care nu se plătește o rată nu vor fi considerate neperformante
Setari Cookie-uri