Zentiva, lider la cresteri pe Bursa dupa anuntarea dividendului

Producatorul de medicamente Zentiva Romania (SCD) vrea sa distribuie actionarilor un dividend brut de 0,0812 lei, care, avand in vedere cotatia actiunilor inregistrata la sfarsitul zilei de marti, ar genera un randament de 9,5%. Investitorii au reactionat imediat pe Bursa, valoarea titlurilor SCD urcand puternic la inceputul sedintei de miercuri.

Compania vrea sa distribuie dividende in valoare de 33,85 milioane lei (7,7 milioane euro) pentru exercitiul financiar 2011, suma mai mare decat castigul preliminar raportat pentru anul trecut, de 31,56 milioane lei.

Dupa anuntul dividendului, actiunile SCD au crescut pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cu 6,5%, cea mai buna evolutie din piata. Titlurile producatorului de medicamente se tranzactionau astfel la 0,905 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, randamentul dividendului este de 8,9%.

Anul trecut Zentiva a distribuit un dividend brut de 0,2998 lei/actiune, care la momentul anuntului aducea un randament de aproape 20%.

Compania a raportat un profit net de 31,56 milioane lei (7,4 milioane euro) in 2011, in scadere cu 45% fata de castigul din anul precedent.

Actionarii sunt convocati la 26 aprilie pentru a discuta propunerea administratorilor, iar pe ordinea de zi a sedintei figureaza aprobarea bugetului de investitii si cheltuieli.

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri