"Pelican Fertilizers este noul detinator a 100% din actiunile Eurofert Investments, precum si a 100% din actiunile Azomures Holdings, care detin impreuna in mod direct 75,8% din titlurile Azomures", se arata intr-un comunicat al Chimpex Constanta (CHEM), trasmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Azomures detine 90,42% din actiunile Chimpex. In comunicat nu se precizeaza valoarea tranzactiei.

Tranzactia include si preluarea Chimpex de catre Pelican Fertilizers si a fost aprobata de Consiliul Concurentei in urma cu o saptamana.

Citeste si:

Ameropa si investitorii turci care controleaza Azomures, respectiv Eurofert si Azomures Holdings, au anuntat in noiembrie 2011 ca au incheiat o "serie de intelegeri" pentru cumpararea producatorului de ingrasaminte chimice din Targu Mures.

Ameropa detine in Romania Ameropa Grains Constanta (CCRL), fosta Comcereal Constanta, care a preluat numele actionarului majoritar. Ameropa Holding controleaza 96% din titlurile Ameropa Grains.

Titlurile Azomures se tranzactioneaza miercuri la BVB la pretul de 1,799 lei, in scadere cu 0,06%. Combinatul are o capitalizare de 946,3 milioane lei.