Banca Transilvania ii cauta inlocuitor lui Rekkers si vrea emisiune de obligatiuni de 30 mil. euro.

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare banca cu capital romanesc, va cere actionarilor aprobarea unei emisiuni de obligatiuni convertibile de 30 mil. euro. Sefii TLV propun si capitalului social cu 129,3 milioane lei, la 1,903 miliarde lei, se arata intr-un raport trimis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Ultima emisiune de obligatiuni facuta de Banca Transilvania a avut loc in 2005, cand compania a strans de la investitori 24 mil. dolari.

Administratorii propun ca 122,5 milioane lei sa fie utilizati din rezervele constituite din profitul de anul trecut, iar 6,1 milioane lei sa provina din rezervele din anii anteriori. Inca 732.000 de lei ar urma sa provina din unele prime de emisiune.

Adunarea generala a actionarilor va avea loc pe 27 aprilie, in cadrul acesteia urmand sa fie decis si inlocuitorul lui Robert Rekkers in functia de membru CA. Candidaturile pentru locul vancat pot fi depuse pana la 12 aprilie.

Banca Transilvania a inregistrat anul trecut un profit net de 131,8 mil. lei (31 mil. euro), cu 35% peste castigul din 2010.

Actiunile TLV au crescut cu 24,4% pe Bursa in acest an. Valoarea de piata a bancii este de 1,9 mld. lei (434 mil. euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri