Depozitarul Central a realizat la sfarsitul saptamanii trecute prima decontare a unei tranzactii turnaround de pe bursa romaneasca, schimbul fiind realizat cu actiuni BRD.
Brokerii straini pot sa cumpere direct actiuni de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si sa le distribuie pe piata OTC (in afara bursei) clientilor care nu au conturi de tranzactionare in Romania, dupa ce Depozitarul Central a lansat recent serviciille pentru decontarea tranzactiilor turnaround.

„Decontarea cu succes a primei tranzactii turnaround, la scurt timp dupa operationalizarea acestui serviciu, confirma faptul ca infrastructura robusta a Depozitarului Central si experienta acumulata ne permit sa raspundem cu rapiditate cerintelor clientilor nostri”, spune, in cadrul unui comunicat de presa, Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului.

Tranzactia turnaround decontata de catre Depozitarul Central a fost realizata cu actiuni BRD.

Actiunile bancii au fost luna trecuta cele mai tranzactionate din piata deal (piata in care tranzactiile se negociaza direct) a BVB, acolo unde marii investitori de pe Bursa obisnuiesc sa faca tranzactii importante incercand sa evite efectele negative ale lipsei lichiditatii din piata spot.

Anterior, oficialii Depozitarului Central au declarat ca decontarea tranzactiilor turnaround va sprijini ofertele publice de actiuni care se desfasoara pe Bursa de la Bucuresti. Decontarea ofertei publice Transelectrica nu s-a realizat inca, ea urmand sa fie finalizata la inceputul acestei saptamani.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri