Deal-uri de 30 mil. lei cu cele mai importante actiuni financiare de pe Bursa

Mai multe tranzactii deal (negociate direct) au fost inregistrate luni pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu actiunile celor mai importante companii financiare din piata. Avand in vedere ca toate tranzactiile s-au realizat simultan, cel mai probabil in spatele acestora s-a aflat un singur investitor.

Valoarea totala a deal-urilor a fost de aproape 30 milioane lei (6,8 milioane euro), iar actiunile vizate au fost cele ale Fondului Proprietatea (FP), BRD, Banca Transilvania (TLV), SIF Oltenia (SIF5) si SIF Moldova (SIF2).

Toate tranzactiile au fost realizate la preturi in crestere usoara fata de referinta sedintei anterioare, singura exceptie fiind deal-ul de la Banca Transilvania care a fost executat la 1,138 lei/actiune, in scadere cu 0,26%.

Deal-urile au loc in contextul in care lichiditatea din piata spot s-a aflat la un nivel foarte redus pe parcursul sedintei de luni, doar doua actiuni (FP si Petrom) reusind sa inregistreze rulaje de peste un milion de lei.

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri