SIF Moldova propune BT rascumpararea unui pachet de actiuni

SIF Moldova (SIF2), actionar semnificativ al Bancii Transilvania (TLV), propune celorlalti actionari ai bancii rascumpararea a 0,84% din titlurile institutiei de credit, pachet evaluat la 16,8 milioane lei (3,8 milioane euro) in functie de cel mai recent pret de la Bursa.

Actiunile rascumparate ar urma sa fie distribuite angajatilor in cadrul unui program de fidelizare pe o perioada de cel putin trei ani, potrivit unei completari aduse adunarii generale a actionarilor Bancii Transilvania, programata pentru 27 aprilie.

Daca propunerea va fi acceptata, Banca Transilvania va rascumpara titlurile la preturi intre 1 leu/actiune si 2 lei/actiune. Calculat la pretul minim, pachetul vizat este evaluat la 15 milioane lei (3,4 milioane euro), iar la cea mai mare cotatie este de 30 milioane lei (6,8 milioane euro).

Titlurile ar urma sa fie rascumparate in termen de 18 luni de la publicarea deciziei AGA in Monitorul Oficial.

Banca are in derulare in prezent un program similar de rascumparare, in care este vizat un pachet de 0,95% din titluri. Programul a fost aprobat in aprilie 2011 si actiunile respective vor fi utilizate tot in cadrul unui program de fidelizare a anagajatilor.

In AGA programata pentru 27 aprilie, actionarii vor discuta si propunerile Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania de majorare a capitalului social cu 129,3 milioane lei, la 1,903 miliarde lei, prin capitalizarea unor rezerve, precum si o emisiune de obligatiuni convertibile de 30 milioane euro.

Alt subiecte pe ordinea de zi sunt alegerea unui membru in Consiliul de Administratie, pe locul ramas vacant in urma demisiei din luna ianuarie a lui Robert Rekkers din functia de membru CA si director general al bancii. Mandatul viitorului membru CA va fi de doi ani.

Totodata, actionarii vor discuta rezultatele financiare inregistrate de banca anul trecut si vor dezbate bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an.

Cei mai mari actionari ai bancii sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri si Bank of Cyprus, cu 9,7%. Printre actionarii semnificativi se regaseste SIF Moldova (5%), presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila (4,89%), si International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale.

Actiunile Bancii Transilvania au scazut cu 3,28% in sedinta bursiera de luni, la 1,12 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bancii este de 1,986 miliarde lei (454,7 milioane euro).

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri