SIF Muntenia a vandut ultimele actiuni BCR, pentru 53,5 milioane lei

SIF Muntenia (SIF4) a vandut grupului Erste (EBS) ultimele actiuni pe care le avea la BCR, pachet pentru care urmeaza sa incaseze 53,5 milioane lei (12,2 milioane euro), fiind a patra societate de investitii financiare care iese din actionariatul bancii, scrie Mediafax.

Actiunile au fost vandute marti, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de SIF Muntenia Bursei de Valori Bucuresti.

Societatea a cedat inca de anul trecut catre Erste cea mai mare parte a actiunilor BCR pe care le detinea si a primit in schimb 0,67% din titlurile bancii austriece si 70,1 milioane lei.

In februarie, SIF a mai cedat o parte din actiunile BCR in schimbul a 0,38% din titlurile Erste si a mai ramas cu un pachet pe componenta cash, pentru care va incasa 53,5 milioane lei. La finalul tranzactiei, SIF Muntenia va detine aproape 1% din actiunile Erste.

SIF Moldova (SIF2) si SIF Transilvania (SIF3) sunt singurele SIF-uri care au vandut anul trecut integral pachete de actiuni BCR catre Erste. Fiecare dintre ele a primit in schimbul a 6% din titlurile BCR o componenta cash de 123,6 milioane lei si aproape 1% din actiunile Erste.

SIF Basnat-Crisana (SIF1) a anuntat, miercuri dimineata, ca a vandut ultimele actiuni BCR, pentru 72,8 milioane lei (16,6 milioane euro).

Spre deosebire de celelalte patru societati de investitii, SIF Oltenia (SIF5) nu a vandut actiuni BCR si a participat la majorarea de capital social derulata de banca. Adunarea generala ordinara a actionarilor SIF Muntenia (SIF4) a fost amanata pentru joi, deoarece miercuri, la prima convocare, prezenta la vot a fost sub nivelul minim prevazut in statutul societatii, de cel putin 50% din drepturile de vot.

In urma tranzactiilor cu SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia, Erste va ajunge sa detina 93,04% din actiunile BCR, iar SIF Oltenia are aproape 6,59%.

Actiunile SIF Muntenia sunt suspendate miercuri si joi de la tranzactionare pentru intrunirea AGA.

Astfel, cea mai recenta operatiune cu aceste titluri a fost realizata marti, cand pretul a crescut cu 0,58%, la 0,694 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea societatii este de 560 milioane lei (128,1 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri