O reizbucnire a crizei in zona euro, ca urmare a cresterii costurilor de imprumut ale Spaniei, va propulsa in acest an pretul aurului spre pragul de 2.000 dolari pe uncie, potrivit unui raport al Thomson Reuters GFMS, o firma de consultanta in metale pretioase.
Temerile in crestere cu privire la a patra mare economie din Uniunea Europeana vor indrepta din nou investitorii spre metalul galben, recunoscut ca fiind un refugiu in timpul crizelor financiare.

"Am vazut ultimul maxim al aurului din septembrie anul trecut (1.900,23 dolari). Acum, un puseu spre 2.000 dolari este foarte posibil pana la sfarsitul anului. Totusi, o spargere clara a acestui prag este un eveniment cu sanse mai mare de realizare in prima parte a anului viitor", a spus Philip Klapwijk, analist sef al GFMS.

Cererea pentru aur se amplifica adesea cand temerile cu privire la situatia financiara din Europa rabufnesc. De asemenea, metalul galben poate beneficia si de efectele relaxarii cantitative, in contextul in care investitorii vor cauta sa se protejeze de inflatie.

Cu toate acestea, pe termen scurt, GFMS crede ca aurul ar putea sa coboare chiar sub 1.550 dolari pe uncie, in urmatoare cateva luni.

Thomson Reuters GFMS este o firma de consultanta recunoscuta la nivel mondial pentru analiza metalelor pretioase, precum aurul, argintul, platina si paladiumul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri