La mijlocul sedintei, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,1%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,36% peste inchiderea de joi.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si titlurile Fondului Proprietatea (FP), avansa cu 0,24%. Actiunile SIF Muntenia (SIF4) sunt suspendate si vineri de la tranzactionare pentru informarea investitorilor cu privire la hotararile AGA derulata joi.

La ora 13:00, indicele extins al Bursei, BET-XT, era in crestere cu 0,14%. BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Titlurile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au consemnat cea mai vizibila crestere din piata, de 4,95%, si au ajuns la 0,0573 lei, pe un rulaj de doar 70.000 de lei.

Citeste si:

Cresterea vine dupa ce banca a publicat, joi, proiectul de buget de venituri si cheltuieli, potrivit caruia estimeaza pentru acest an un profit de 17 milioane lei (3,9 milioane euro), calculat conform standardelor internationale de rapotare (IFRS), dupa ce in precedentii trei ani a inregistrat pierderi. Pana la inceputul acestui an, Carpatica a calculat rezultatele luand in considerare standardele de raportare locale (RAS). Din acest an, toate bancile utilizeaza standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

Tranzactiile realizate la Bursa au cumulat doar 2,3 milioane lei (530.000 de euro), suma cu 23% sub rulajul din prima parte a sedintei precedente, de 3 milioane lei (702.000 de euro).

Cu operatiuni de 517.000 de lei, titlurile Fondului Proprietatea au asigurat 22% din lichiditatea bursei. Cea mai recenta tranzactie cu aceste titluri a fost realizata la 0,5665 lei, pret in crestere nesemnificativa, cu 0,09%.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere cu pana la 1%. Pietele sunt influentate de publicarea unor date sub asteptari privind economia Chinei, care a crescut in primul trimestru cu 8,1% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut. Acesta este cel mai redus avans din ultimii trei ani si a accentuat temerile investitorilor privind franarea principalului motor de crestere economica mondiala.