Actiunile Coca Cola (KO) au avut cel mai mare rulaj dintre titlurile americane in sedinta de miercuri, investitorii realizand 10 tranzactii in valoare totala de 26.646 lei. Bank of America (BAC) a fost a avut a doua cea mai mare lichiditate (23.416 lei), urmata de Apple, cu schimburi de 16.542 lei.

Oficialii Tradeville, firma de brokeraj care a adus actiunile din SUA pe BVB si care este market maker, au declarat ca pentru inceput vor asigura o lichiditate de 250.000 de euro pe aceste titluri.

Mai multe actiuni de categoria I din piata principala a Bursei de la Bucuresti, printre care cele ale Bancii Carpatica, Alro, Antibiotice, Biofarm sau Impact, au avut rulaje mai mici de 15.000 de lei.

Evolutia titlurilor Apple (AAPL) pe BVB a fost opusa celei de pe Bursa de la New York. Astfel, pe Bursa de la Bucuresti, unde tranzactionarea actiunilor americane se inchide cu cinci ore inaintea sedintei din SUA, actiunile companiei de IT au crescut cu 1,44% pana la 2.059,2 lei/unitate. La New York, titlurile AAPL au scazut cu 0,22% ajungand la un pret de 608,34 dolari (2.035,14 lei – la cursul BNR de miercuri).

Citeste si:

O evolutie mai buna pe BVB a fost notata si pe titlurile Bank of America care in Romania au castigat 1,08%, in vreme ce in SUA au stagnat.

Singura scadere inregistrata ieri pe BVB in cazul actiunilor americane s-a inregistrat pe actiunile Intel, care au pierdut 1,8%, evolutie identica celei din piata de origine.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net