Afacerile companiei de brokeraj din T1 reprezinta aproape jumatate din cifra de afaceri din acelasi interval al anului trecut, de 981.000 lei.

Intercapital a intermediat in primul trimestru tranzactii totale cu actiuni si unitati de fond la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in valoare de 147,1 milioane lei, fata de 240,0 milioane lei in trimestrul I 2011. Cota de piata a companiei in totalul tranzactiilor cu actiuni si unitati de fond la BVB a fost de 2,99% in Trimestrul I 2012.

Pe celelalte piete operate de BVB, compania a inregistrat in trimestrul I 2012 tranzactii cu obligatiuni in valoare de 21,8 milioane lei, produse structurate in valoare de 0,2 milioane lei si instrumente derivate in valoare de 0,6 milioane lei.

La Sibex, Intercapital Invest a intermediat tranzactii cu derivate in valoare de 394,8 milioane lei in trimestrul I 2012, fata de 203,3 milioane lei in perioada similara a anului precedent. Valoarea tranzactiilor cu actiuni la Sibex a fost de 0,2 milioane lei in trimestrul I 2012.

Citeste si:

In luna ianuarie 2012 directorul adjunct al Intercapital Invest, Adi Lupsan, a fost ales membru in Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti, iar ulterior a fost numit vicepresedinte al BVB.

Intercapital Invest a participat in consortiul care a intermediat si plasat cu succes in martie 2012 oferta publica secundara de vanzare a 15% din actiunile CNTEE Transelectrica SA, prima privatizare prin bursa incheiata cu succes in Romania in ultimii aproape cinci ani.

De asemenea, Intercapital Invest este implicata in procedurile de pregatire a ofertelor publice inintiale ale Romgaz si Hidroelectrica, cele mai importante oferte de actiuni ce urmeaza a fi derulate in Romania.