Veniturile SIF Banat-Crisana s-au dublat in primul trimestru

SIF Banat-Crisana (SIF1) a consemnat in primul trimestru venituri de aproape 37 milioane lei (8,5 milioane euro), duble fata de cele din perioada similara a anului trecut, in principal datorita vanzarii unor actiuni din portofoliu.

In primele trei luni ale anului trecut, societatea de investitii a avut venituri de 18,2 milioane lei.

"Dublarea volumului veniturilor totale a fost generata in principal de realizarea unui volum mai insemnat de venituri din investitii financiare cedate", se arata in raportul trimestrial al SIF, informeaza Mediafax.

Cheltuielile au scazut in primul trimestru din acest an cu 27%, de la 17,9 milioane lei la 13,1 milioane lei (3 milioane euro), datorita diminuarii volumului cheltuielilor cu investitiile financiare cedate si a cheltuielilor din diferente de curs valutar.

Astfel, SIF Banat-Crisana a consemnat un profit de 19,5 milioane lei (4,4 milioane euro), cu mult peste castigul din perioada similara a anului trecut, de 302.000 de lei.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an, profitul net al societatii ar urma sa urce cu 28% in acest an, la 80,6 milioane lei (18,4 milioane euro), pe fondul scaderii mai accelerate a cheltuielilor decat a veniturilor.

SIF Banat-Crisana a incasat la inceputul lunii aprilie 72,8 milioane lei (16,6 milioane euro) pentru ultimele actiuni BCR vandute catre Erste. Societatea a incasat anul trecut de la Erste Group 50,7 milioane lei (11,6 milioane euro) si a primit un pachet de aproximativ 0,45% din actiunile bancii austriece. In februarie, SIF Banat-Crisana a mai cedat un pachet de actiuni BCR, pentru care a primit 0,59% din actiunile Erste.

Astfel, la finalul tranzactiei cu Erste, SIF Banat-Crisana a ajuns sa detina 1,05% din actiunile Erste, iar suma de bani primita a fost de 123,5 milioane lei.

Printre actionarii importanti ai SIF Banat-Crisana se numara si firma Romenergo, condusa de Dragos George Bilteanu, membru in Consiliul de Administratie al societatii, care detine concertat 5% din actiunile societatii de investitii financiare. Titlurile au fost cumparate de la Banca Transilvania si cinci firme controlate de institutia de credit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri