Steven van Groningen, presedinte-director general al Raiffeisen Bank si membru in Comitetul Reprezentantilor la Fondul Proprietatea (FP), a cumparat miercuri actiuni FP de aproape 147.000 de lei (33.000 de euro).

Actiunile au fost cumparate la pretul de 0,4894 lei/titlu, cu 0,7% peste ultima cotatie de marti, reiese dintr-o raportare transmisa, joi, Bursei de Valori Bucuresti de intermediarul tranzactie, firma de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment, scrie Mediafax.

Steven van Groningen detinea si anterior actiuni la Fondul Proprietatea, conform unei liste cu candidatii pentru Comitetul Reprezentantilor prezentata actionarilor intr-o AGA de la inceputul lunii aprilie. Lista nu precizeaza si numarul de actiuni detinute.

Seful Raiffeisen a fost ales in Comitetul Reprezentantilor la Fondul Proprietatea, fiind sustinut de cel mai mare actionar al FP, fondul american de headging Elliottt Associates, care detinea la finalul lunii martie 13,91% din titluri.
La finalul lunii aprilie, investitorii institutionali straini detineau 46,28% din actiunile Fondului Proprietatea, participatia lor scazand pentru prima data de la listarea FP, in ianuarie 2011. Alti doi mari actionari ai FP sunt City of London, cu 7,21%, si Georgia Palade van Dusen, nepoata fostului industrias Nicolae Malaxa, care are 4,93% din actiuni.

Actiunile Fondului Proprietatea au incheiat sedinta bursiera de joi in crestere cu 2,04%, la 0,499 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea Fondului Proprietatea este de 6,875 miliarde lei (1,547 miliarde euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Coronavirus: Guvernul va achizitiona urgent echipamente de protectie
Setari Cookie-uri