Spiros Vamvakas, directorul Stirom si reprezentantul grupului grecesc Yioula Glassworks, care controleaza societatea romaneasca, spune ca transferul pe BVB reprezinta primul pas in procesul de atragere a capitalului de care compania are nevoie.

„De pe Bursa vrem sa atragem circa 10 milioane de euro. Pasul urmator ar fi sa facem majorare de capital, insa nu putem sa dam o data exacta. O parte din bani vor veni si din vanzarea unor pachete de titluri de catre actionarul majoritar. Am venit pe BVB pentru ca vrem sa accesam fondurile necesare pentru eficientizarea consumului de energie, dezvoltarea noilor, dar si pentru investitiile in protectia mediului”, a declarat Vamvakas, prezent la deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare de marti.

Yioula Glassworks controleaza indirect 93,4% Stirom. Grecii mai au fabrici in Bulgaria, Ucraina si Grecia si sunt cel mai mare producator de ambalaje de sticla din Europa de Sud-Est. Stirom este singurul producator de profil din Romania.

Transferul companiei de pe Rasdaq pe BVB a fost intermediat de catre Broker Cluj.

Citeste si:

„Nu exista inca discutii concrete cu investitori carora sa le vindem pachete de actiuni. In orice caz Yioula Glassworks isi va pastra pozitia de actionar majoritar chiar si dupa eventualele transferuri de actiuni”, a spus Spiros Vamvakas.

Stirom a facut anul trecut un profit de 19,4 milioane lei, in crestere usoara, pe fondul unor afaceri care au urcat cu 7%, pana la 207,5 milioane lei. Compania si-a marit constant castigul net in ultimii opt ani, ajungand una din cele mai profitabile companii de pe Rasdaq.

Ultima tranzactie cu actiuni STIB a fost realizata pe 10 mai 2012, la pretul de 5,6 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, producatorul este evaluat la 91,1 milioane lei (20,5 milioane euro).

Sursa imagine:
sxc.hu