“Consiliul Bursei aduce la cunostinta investitorilor ca, in prezent, se afla intr-un stadiu avansat al procesului de selectie a noului Director General al Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Subliniem faptul ca un astfel de proces este unul foarte complex si riguros si trebuie sa respecte cerintele tuturor celor implicati. In momentul in care procesul de desemnare a noului director general se va incheia, BVB va emite un comunicat de presa in acest sens”, se arata in comunicatul emis de BVB.

wall-street.ro a anuntat ieri ca Bogdan Patriniche, Head of Structured Funding & Hedging Solutions la Delphi Securities, este favorit pentru preluarea pozitiei de director general al Bursei de Valori Bucuresti.

Aseara, Mediafax anunta, tot pe surse, ca Patriniche a acceptat sa preia pozitia de director general al BVB, marti dupa-amiaza.

Citeste si:

Managerul este stabilit in Londra de aproape 20 de ani. Conform site-ului Delphi Securities, managerul este specialist in piete de capital, cu focus pe instrumente cu venit fix, marfuri si valute, are un master in finante (MiF) la London Business School si este absolvent al Ecole Nationale D’Administration (ENA), in Paris.

Anterior Delphi Securities, a lucrat la BERD, intre 1993 si 1997 si apoi la NBGI, pe proiecte diverse de piete de capital in CEEMENA, dar si la Standard Bank, de unde a plecat in 2010.