O noua veste buna pentru BT: Horia Ciorcila a fost achitat

Curtea de Apel Bucuresti a dispus achitarea lui Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al bancii si Dan Dascal, director operatiuni la SSIF BT Securities, in dosarul de manipulare a pietei de capital.

In iulie 2010, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania si directorul sucursalei din Romania a bancii cipriote Bank of Cyprus au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, sub acuzatia de manipularea pietei de capital.

“Hotararea acestor instante superioare reprezinta o noua etapa depasita cu succes in cele doua dosare. Institutiile abilitate au interpretat corect informatiile despre aceste cazuri: tranzactiile efectuate au fost uzuale, realizate in conformitate cu normele pietei in care au fost operate”, informeaza un comunicat al Bancii.

Tot ieri, Curtea de Apel Cluj a decis achitarea tuturor inculpatilor din dosarul manipularii pietei de capital, cei mai cunoscuti fiind omul de afaceri clujean Gicu Gansca si directorul executiv al BT Securities, Rares Nilas. Achitarea a survenit dupa constatarea lipsei de elemente constitutive ale infractiunii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri