"Astazi au aparut in presa speculatii ca domnul Ciopraga (Mircea Ciopraga, membru CA, n.r.) ar fi ruda sau partener de afaceri cu domnul Buzaianu de la Energy Holding. Chiar daca aceste speculatii sunt sau nu adevarate am decis sa demisionez din CA de la Transelectrica. Nu am o problema personala cu domnul Buzaianu, dar este vorba de orice persoana legata de companiile care au contracte cu Hidroelectrica", a declarat Remus Vulpescu (foto), citat de Mediafax.

El a precizat ca nu va demisona din CA de la Hidroelectrica sau de la conducerea Oficiului Particitatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Transelectrica a anuntat, marti, ca deputatul PNL Mircea Ciopraga a fost numit membru al Consiliului de Administratie, in locul demisionarului Gheorghe Stefan, urmand sa preia si conducerea interimara a Consiliului.

Energy Holding este una dintre cele zece companii care primesc energie de la Hidroelectrica in baza unor contracte directe, la preturi sub cele din piata de profil. Anul trecut contractul cu Energy Holding a totalizat 280 milioane lei.