“Primele probleme au fost la alegerea secretariatului de sedinta. Conform legislatiei, secretarul se alege de catre actionarii prezenti in baza voturilor pe care le detin. In schimb, astazi administratorii SIF Muntenia au decis ca alegerea se face doar pe baza numarului de actionari prezenti. Dansii aveau in sala 40-50 de sustinatori, iar de cealalta parte eram patru persoane. S-a votat prin simpla ridicare de mana in conditiile in care eu am aproape un milion de actiuni iar in sala erau persoane cu 20 sau 30 de actiuni”, spune Ion Lucian Mihalache, unul dintre actionarii prezenti la AGA de vineri si care sustine revocarea Consiliului Reprezentantilor Actionarilor.

Mihalache detine 885.000 actiuni SIF4 (0,1% din capital) insa conducerea societatii l-a inclus in lista actionarilor care actioneaza concertat, astfel ca drepturile de vot ale acestuia au fost reduse pana la 261.000 actiuni.

“Dupa ce s-a anuntat cvorumul am cerut sa ni se comunice ce procent de actionari votau prin corespondenta sau electronic, si ce procent era in sala. Mi s-a raspuns ca sedinta s-a incheiat. Am cerut sa se consemneze in procesul verbal cererea pe care am facut-o insa mi s-a raspuns din nou ca sedinta s-a incheiat si nu avem ce sa discuta”, mentioneaza Mihalache.

La presiunea actionarilor nemultumiti de suspendarea drepturilor de vot la AGA SIF4, oficiali ai CNVM au declarat ca se vor deplasa vineri la sediul SIF Muntenia pentru a investiga documentele pe baza carora Muntenia Invest a decis sa limiteze dreptul de vot al anumitor actionari. In prezent nu exista informatii despre rezultatul investigatiei facuta de CNVM.