Discutiile dintre administratorii Hidroelectrica si Alro Slatina privind contractul de livrare a energiei, la care a participat si omul de afaceri rus Vitali Machitski, proprietarul combinatului, nu au dus la niciun rezultat si vor fi reluate saptamana viitoare.

"Meci nul. (...) Nici noi nu i-am convins pe ei, nici ei pe noi. Au avut o oferta imbunatatita, dar departe de asteptarile noastre. Alro are o anumita particularitate, fiind un producator cu mii de angajati si care plateste impozite, dar chiar si asa oferta lor a fost departe de ce am vrut noi", a declarat pentru Mediafax Remus Borza, seful Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Discutiile purtate marti au durat patru ore si jumatate. Alro, companie detinuta de grupul Vimetco, inregistrat in Olanda si controlat de Vitali Machitski, este cel mai mare consumator de energie electrica din Romania.

Compania a primit anul trecut energie de la Hidroelectrica in baza unui contract de 322,47 milioane lei, cel mai mare dintre contractele bilaterale ale producatorului de electricitate detinut de stat.

Contractele directe de vanzare a energiei, la preturi sub cele din piata, au fost incheiate de Hidroelectrica intre 2001 si 2003 si expira in 2014, 2015 sau 2018.

Euro Insol a anuntat ca vrea sa gaseasca solutii amiabile privind aceste contracte, prin discutii cu beneficiarii acordurilor, mentionand insa ca, daca acestia nu vor accepta noile conditii, contractele vor fi denuntate.

Unul dintre contracte, cel al Euro-P.E.C. Galati, a fost denuntat la finele lunii iunie, din cauza datoriilor, de 37,8 milioane de lei. Contractul a provocat Hidroelectrica pierderi de 118,5 milioane lei.

Hidroelectrica a intrat in insolventa in 20 iunie, la solicitarea Consiliului de Administratie. Consiliul si-a motivat cererea prin scaderea cifrei de afaceri si cresterea datoriilor, pe fondul unui "dezastru de management" si al secetei din 2011.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Borza: Listarea Hidroelectrica, intre 10 si 20 noiembrie
Setari Cookie-uri