Dupa ce actionarii Cocor Bucuresti (COCR) au aprobat vanzarea tuturor activelor companiei, inclusiv magazinul din centrul Bucurestiului si hotelul din Neptun, Aurel Besliu, fostul presedinte al companiei, in prezent actionar si membru in Consiliul de Administratie, spune ca societatea a primit deja oferte initiale pentru complexul comercial, la preturi “peste speculatiile din piata”.
Acesta subliniaza ca magazinul nu va fi vandut decat in conditiile unei oferte foarte avantajoase, mai ales avand in vedere ca nevoile financiare imediate ale companiei ajung la doar un milion de euro, in comparatie de 50 milioane euro, pretul “de grila” al magazinului Cocor.

Avem deja oferte in jurul a 50 mil. euro pentru magazin, in orice caz mult peste ce s-a speculat in piata. Am discutat cu unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Dubai si Emiratele Arabe, cu 18 blocuri turn construite in zona respectiva, care ne-a spus clar ca aceasta suma reprezinta valoarea corecta si in niciun caz nu ar trebui sa il vindem in conditii mai proaste de pret”, a declarat Aurel Besliu.

Acesta explica faptul ca vanzarea activelor votata in AGA nu inseamna automat ca toate cladirile si proprietatile Cocor vor fi vandute.

“Intentia noastra este de fapt aceea de a valorifica activele mai mici, pentru care avem oferte mari. Sunt spatii unde avem oferte de peste 15.000 euro/mp. Noua ne trebuie sume modeste pentru a putea acoperi restantele de moment pentru banca, nu avem nevoie de sume astronomice. In prezent ne trebuie circa un milion de euro”, mentioneaza Besliu.

Potrivit acestuia, Cocor are datorii de aproape 18 mil. euro catre BCR, restantele catre statul roman fiind “nesemnificative”.

“Vrem sa evaluam activele pe care le avem in functie de ofertele pe care le vom primi din piata. Actionarii vor sa vada care este valoarea societatii astazi, intr-un moment de criza, sa vedem la cat am putea sa vindem in situatia in care s-ar pune problema sa vindem ceva. Daca primim o oferta concreta si serioasa, orice activ se poate vinde, inclusiv magazinul Cocor. Cladirea BIR de exemplu: este probabil cea mai profitabila din Romania in functie de venitul din chirii pe metru patrat. Incasam chirii nete de 1,05 mil. euro pe an de pe urma acestei cladiri. Daca cineva ne ofera 17 mil. euro, o vindem”, spune Besliu.

In privinta speculatiilor privind scaderea cifrei de afaceri a Cocor in acest an, oficialul companiei mentioneaza ca eventualele diferente in minus ar putea sa apara din cauza unor schimbari in portofoliul companiei.

“In realitate afacerile magazinului raman la un nivel similar celui de anul trecut. O scadere va fi inregistrata din cauza ca Media Fatada si Galeria Designerilor Romani au fost trecute pe Cocor Turism (n.red. firma care detine si hotelul Cocor din Neptul si al carui actionar majoritar este Cocor SA Bucuresti)”.

Cocor Bucuresti a inchis anul trecut cu o pierdere neta de 34,8 mil. lei, pe fondul unor afaceri de 21,6 mil. lei. De la inceputul anului actiunile companiei au scazut cu 2,3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri