Actiunile Oltchim au crescut puternic inca de joi, cand au avansat cu 8,53% dupa ce premierul Victor Ponta a declarat ca privatizarea companiei va avea loc "lunile acestea". Investitorii au continuat sa ridice preturile si in sedintei de vineri, astfel ca la mijlocul zilei titlurile companiei erau cotate la 0,798 lei, si erau cele mai lichide din piata, cu transferuri de 260.000 de lei.

Majoritatea actiunilor de la BVB au continuat sa inregistreze variatii reduse, pe volume reduse de tranzactionare.

Astfel, la ora 13:04, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,61%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 1,21% sub inchiderea de joi.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era in crestere nesemnificativa, cu 0,07%.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a coborat cu 0,33%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Pe de alta parte, noul indice al BVB, BET-BK, avansa cu 0,25%. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS).

Putinii investitori prezenti la tranzactionare au realizat operatiuni de 1,4 milioane lei (320.000 de euro), valoare de aproape doua ori mai redusa decat rulajul din prima parte a sedintei anterioare, de 2,5 milioane lei (558.000 de euro).

Actiunile Fondului Proprietatea, care de regula sunt cele mai tranzactionate din piata, au inregistrat doar al noualea rulaj din piata, de 75.000 de lei, iar pretul a scazut cu 0,21%, la 0,479 lei.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere cu 0,6%, linia fiind urmata si de pietele din Europa Centrala si de Est, care coborau cu pana la 1%.