Titlurile au fost cedate la ora 13:21 si operatiunea a fost efectuata la pretul de 0,467 lei, cu doar 0,06% sub inchiderea de luni, potrivit Mediafax.

La momentul respectiv, pe piata principala actiunile Fondului Proprietatea avansau cu 0,15%, la 0,468 lei, pe un rulaj de aproape 1,1 milioane lei.

La cateva minute dupa realizarea tranzactiei negociate, cotatia din piata principala a scazut la 0,467 lei.

Raporat la pretul la care a fost efectuat deal-ul, capitalizarea Fondului este de 6,434 miliarde lei (1,386 miliarde euro).

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, infiintata in 2005 pentru despagubirea persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. FP a fost listat la Bursa de Valori Bucuresti in ianuarie 2011, iar in acest an ar putea fi cotat si la bursa de la Varsovia.

La finele lunii iunie, investitorii institutionali straini detineau cumulat 48,75% din titlurile Fondului. Cei mai mari actionari ai Fondului Proprietatea sunt fondul american de hedging Elliott Associates, care la finalul lunii martie controla indirect 13,91% din actiuni, si City of London (9,8%).

Cel mai mare actionar persoana fizica, Georgia Palade van Dusen, nepoata fostului industrias Nicolae Malaxa, detinea la mijlocul lunii mai un pachet reprezentand 4,93% din actiuni.