URB Group, compania cu actionariat turc ce detine fabrica de rulmenti de la Barlad (RBL), a investit 150.000 de euro intr-o tehnologie bazata pe nano-particule si care este menita sa combata contrafacerea industriala.
Tehnologia Data Trace DNA consta intr-un sistem de nano-particule care joaca rolul unui cod de bare invizibil, astfel ca fiecare rulment produs in fabricile URB poarta o amprenta. Grupul de molecule poate fi integrat in structura lichidelor, a materialelor plastice sau a polimerilor.

Acest sistem apare sub forma unei semnaturi moleculare rezistente, care poate fi „citita” cu ajutorul unui scanner. Astfel, oricine detine acest cititor digital poate sa verifice rapid daca rulmentul, cumparat de la un intermediar, este sau nu un produs original URB.

Contrafacerea industriala este una dintre principalele probleme ale companiei, reprezentantii acesteia mentionand ca asteapta sa vada primele rezultate in decursul unui an.

„Din pacate, in ciuda notorietatii, brandul URB este afectat de fenomenul pirateriei. Desi facem eforturi sa combatem contrafacerea, avem nevoie de sprijinul autoritatilor pentru a castiga aceasta lupta”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Corneliu Pricope, directorul Rulmenti Barlad.

URB Group, care detine si fabricile ART Turcia si MGM Ungaria, a solicitat, in luna aprilie, autoritatilor sprijin ca pentru combaterea contrafacerii industriale si a aratat ca Romania risca sa ajunga groapa de gunoi a rulmentilor contrafacuti proveniti din China, India si Pakistan. 70% din rulmentii care poarta marca URB de pe piata romaneasca sunt contrafacuti.

Grupul URB va investi la Rulmenti Barlad 18 milioane de euro in urmatorii trei ani si va continua, in paralel, strategia de extindere. Cifra de afaceri a fabricii Rulmenti Barlad, parte a URB Group, a fost anul trecut la 65 mil. euro, cu 22% mai mult decat in 2010, in vreme ce profitul brut al companiei a fost de 5,6 mil. euro.

Sursa imagine: Freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri