Bursa Nationala a Indiei (NSE) a devenit cea mai mare piata de capital din lume luand in calcul numarul de tranzactii cu actiuni care s-au facut in primul semestru al acestui an, potrivit FinancialExpress.com.
NYSE Euronext si Nasdaq OMX sunt urmatorii doi operatori de piata care s-au plasat pe podium. NYSE Euronext reuneste pietele de capital din Paris, New York, Bruxelles si Amsterdam.

NSE nu este singura bursa din India, in aceasta tara operand si Bombay Stock Exchange (BSE), piata care se plaseaza insa cu mult sub cele trei mentionate anterior in clasamentul tranzactiilor.

Bursa Nationala a Indiei s-a remarcat in ultima perioada in special prin lansarea unor produse financiare bazate pe indici globali, o platforma dedicata firmelor mici si mijlocii, derivatele pe valute, mobile trading, o platforma de tranzactionare a fondurilor mutuale si o serie de indici sectoriali.

Sursa imagine: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri