Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a eliminat temporar taxele pentru emisiunile de obligatiuni si emiterea actelor prin care sunt autorizate ETF-urile, potrivit unui comunicat de presa.

Deciziile au fost luate ca urmare a unor solicitari facute de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si firma de brokeraj Tradeville. De altfel, Tradeville este si primul broker din Romania care lanseaza un ETF (exchange traded fund). Fondul ar urma sa intre in piata pana la sfarsitul acestei luni.

„Pana la 31 martie 2013, tariful perceput pentru emiterea unui act individual de solutionare a cererii de autorizare in cazul unui OPCVM tranzactionabil (de tip ETF) devine zero”, se mentioneaza intr-un raport al CNVM.

De asemenea, Comisia a redus comisioanele pentru tranzactiile in afara pietei (OTC – over-the-counter) pentru titlurile internationale care sunt listate pe un sistem alternativ de tranzactionare autorizat de CNVM.

„In cazul tranzactiilor OTC cu instrumente financiare listate pe pietele internationale si tranzactionate in cadrul unui sistem alternativ de tranzactionare autorizat de CNVM, nivelul cotei percepute de CNVM scade de la 0,15%, la 0,08% din valoarea tranzactiilor raportate catre depozitarii centrali, prevederea fiind aplicata pana la data de 31 martie 2013”, potrivit raportului citat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Profitul Bursei de Valori Bucuresti scade cu 18%