Reprezentanti actionarilor SIF au anuntat ca vor sa rezilieze contractul de administrare incheiat cu Muntenia Invest, motivand lipsa cresterii performantei portofoliului societatii de investitii si incalcarea prevederilor privind prevenirea pierderilor.

Pentru schimbarea administratorului este necesar modificarea actului constitutiv, intrucat Muntenia Invest figureaza ca administrator. Statutul poate fi schimbat doar in AGEA, unde pentru validare este necesar un cvorum de 75% la prima convocare si 50% la a doua convocare.

Pe ordinea de zi a sedintei AGA solicitata de Consiliul Reprezentantilor se afla si aprobarea conditiilor privind rezilierea contractului incheiat cu administratorul, precum si aprobarea incheierii unui nou contract de administratare.

Solicitarea Consiliului "se afla in analiza, SAI Muntenia Invest urmand sa informeze investitorii cu privire la evolutia evenimetului raportat", potrivit unui comunicat transmis Bursei.

"Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia a hotarat, in sedinta consiliului din data de 21 august 2012, convocarea administratorului SAI Muntenia Invest la conciliere directa in vederea rezilierii contractului de administrare incheiat intre SIF Muntenia si SAI Muntenia Invest. Totodata, Consiliul Reprezentantilor Actionarilor (..) a hotarat, in aceeasi sedinta, adoptarea unor hotarari care sa asigure ca administratorul SAI Muntenia Invest va derula, pana la finalizarea formalitatilor privind convocarea administratorului la conciliere directa si rezilierea contractului de administrare, acte si operatiuni cu respectarea legii, a drepturilor si a intereselor SIF Muntenia", se arata in comunicatul Consiliului Reprezentantilor Actionarilor catre Muntenia Invest, CNVM si Bursa de la Bucuresti.

Reprezentantii actionarilor mentioneaza ca decizia a fost luata in urma unei analize a activitatii SAI Muntenia Invest in calitate de administrator al SIF Muntenia.

"In urma analizei activitatii administratorului SAI Muntenia Invest, Consiliul Reprezentantilor Actionarilor a constatat lipsa cresterii performantei portofoliului de instrumente financiare ale SIF Muntenia si incalcarea de catre administrator a prevederilor din contractul de administrare referitoare la prevenirea, inlaturarea si limitarea pierderilor", se mai spune in comunicat.

Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia a fost schimbat la AGA din 7 iulie, noua componenta fiind aleasa de catre un grup de investitori "revolutionari" intr-o sedinta maraton de peste 33 de ore. Noul Consiliu este format din 11 reprezentanti alesi de un grup de actionari care au sustinut propunerile omului de afaceri omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care detine 5% din titlurile SIF Muntenia, si a fondului de investitii ING International Romanian Equity.

Miza pentru Consiliu a fost data de faptul ca acesta are dreptul sa negocieze contractul cu administratorul SIF Muntenia, societatea de administrare a investitiilor Muntenia Invest. Totodata, Consiliul supravegheaza activitatea administratorului SIF.

La finele lunii iulie, SIF Muntenia avea un activ net de 1,054 miliarde lei.