Omul de afaceri Ovidiu Tender ataca si piata din Mauritius

Compania Prospectiuni Bucuresti (PRSN), controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, intentioneaza sa imprumute pana la 6,5 milioane euro de la Eximbank, pentru investitii in achizitia de echipamente seismice, precum si sa deschida o subsidiara in Republica Mauritius, scrie Mediafax.

Pe ordinea de zi a adunarii actionarilor, programata la 10 octombrie, figureaza aprobarea unui plafon de 6,5 milioane euro, echivalent in lei, de la Eximbank, pentru credite de investitii, dar si a emiterii unei garantii de stat din partea institutiei bancare, a carei valoare va fi stabilita in urma unui raport de evaluare.

Compania arata ca subsidiara din statul african va fi deschisa in vederea "derularii unor activitati specifice in domeniu", fara alte detalii.
Propunerile vor fi discutate la 10 octombrie de actionarii companiei, conform unui raport remis joi Bursei.

Tender deruleaza mai multe afaceri in Africa, unde a anuntat ca este interesat de diverse sectoare, precum explorarea si exploatarea resurselor, dar si serviciile pentru industria extractiva sau constructiile.

Veniturile Prospectiuni au scazut cu 25,8% in primul semestru, de la 149,3 milioane lei la 110,7 milioane lei, iar compania a inregistrat pierderi de 6,1 milioane lei, dupa un profit net de 27,3 milioane lei din prima jumatate a anului trecut.

Tender detine 55,7% din actiunile Prospectiuni, prin firma Tender SA Timisoara, iar SIF Muntenia are 11,8%.

Actiunile Prospectiuni, listate pe piata Rasdaq a Bursei, au inchis sedinta de joi in scadere cu 2,22%, la 0,1456 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 104,5 milioane lei (23,3 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri