Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a castigat procesul impotriva kazahilor de la KazMunaiGaz, principalii actionari ai Rompetrol, prin care acestia cerusera deblocarea delistarii de pe Bursa de la Bucuresti a Rompetrol Rafinare (RRC), potrivit unui comunicat de presa al avocatilor de la Danila, Petre & Asociatii.

Firma de avocatura a reprezentat CNVM in procesul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie a absolvit integral CNVM de plata despagubirilor solicitate de catre The Rompetrol Group (TRG) – 153 mil. lei.

Decizia CNVM prin care a fost suspendat dreptul grupului Rompetrol de a derula procedura de retragere a actionarilor minoritari de la Rompetrol Rafinare in vederea delistarii companiei a fost contestata de TRG la Curtea de Apel Bucuresti.

Kazahii au ajuns la 98,6% din RRC dupa ce au desfasurat o oferta publica de preluare in 2009. Intre timp insa, statul a redevint actionar al Rompetrol Rafinare, cu o participatie de 44,69%.

TRG a incercat delistarea RRC dupa oferta, insa CNVM a blocat procedurile motivand prin faptul ca delistarea ar fi afectat interesele statului.

Rompetrol Rafinare era evaluata la sfarsitul sedintei bursiere de luni la 1,4 mld. lei (311 mil. euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fondul Proprietatea anunta un nou program de rascumparari de actiuni