Valentin Ionescu si-a anuntat candidatura pentru un loc in Consiliul de Administratie al Bursei din Sibiu. Vineri este convocata Adunarea Generala a Actionarilor, in care se va discuta revocarea actualului CA si alegerea de noi membri. Intr-o intalnire cu presa, Ionescu si-a prezentat planurile si strategia pe care o vede necesara pentru resuscitarea unei burse al carui sfarsit a fost tot mai des prevestit in ultima perioada.

In opinia sa, Sibex a fost tot mai mult asociata cu o platforma Forex si mai putin cu un operator de piata, in conditiile in care cele mai tranzactionate produse sunt cele cu activ suport pe indici straini sau metale pretioase, in defavoarea produselor locale.

“Cel mai important pas pe care il vad pentru Sibex este repozitionarea si redefinirea brandului, trebuie sa isi regaseasca identitatea pierduta. Cred ca Sibex poate fi asociata cu domeniile ce reprezinta economia viitorului( IT, Biomasa, energie solara sau eoliana) si poate deveni un finantator pentru start-up-uri si IMM-uri. Sibex se poate identifica drept o alternativa viabila de finantare, prin atragerea antreprenorilor dornici sa isi dezvolte business-ul in mod transparent si in concordanta cu principiile guvernantei corporative”, explica Ionescu.

Mai mult, acesta crede ca Sibex trebuie sa uite de colosii de stat sis a se concentreze pe atragerea companiilor mici si mijlocii, care au un business bun si vor sa isi finanteze afacerea. “Aceasta Bursa trebuie sa isi gaseasca o pozitie. Evolutia Sibex poate fi similara cu cea a Nasdaq din Statele Unite, care a atras companii din noile tehnologii si a ajuns sa aiba o capitalizare mai mare decat NYSE. Nu va fi usor, am incercat in mai multe randuri sa le aratam antreprenorilor romani avantajele bursei. Dar cred ca bancile vor dori, in curand, sa isi imparta riscul cu alti creditori si acest lucru ar putea trimite companiile spre bursa”.

Invitat la intalnirea cu presa, Adrian Simionescu, presedintele Vienna Investment Trust, a subliniat faptul ca intermediarii sunt obligati sa caute emitenti, nu bursa.