Dupa o noapte agitata, Comisia Nationala a Valorilor Nationale a emis o ordonanta de amanare a Adunarii Generale a Actionarilor Sibex, convocata pentru astazi si maine, pana la rezolvarea contestatiilor si sesizarilor primite.

Intocmita dupa o sedinta fulger de azi-noapte, ordonanta CNVM este destul de ambigua. In document se mentioneaza ca au fost inregistrate contestatii la decizia de a suspenda dreptul de vot a mai multor actionari, se invoca o serie de articole din legea pietei de capital, ce vizeaza actiunea concertata si protectia operatorilor de piata, dar se face referire si la o sesizare trimisa de Sibex si inregistrata aseara, la ora 23.55.

Surse apropiate situatiei spun ca ar fi vorba de o adresa a actualului Consiliu de Administratie, condus de Cristian Sima, care semnaleaza actiunea concertata a mai multor actionari, printre care cele cinci SIF-uri.

In aceeasi sedinta nocturna, CNVM a mai cerut Sibex sa aduca in 48 de ore toate documentele care au stat la baza sesizarii trimite azi-noapte.

Pana la solutionare, AGA se amana, urmand sa fie reprogramata ulterior.

La finalul comunicatului postat de CA Sibex, intrunit azi-noapte in 3 membri, pentru a lua act de ordonanta CNVM, se prezinta scuze care, cel putin pentru apropiatii situatiei, au o nota ironica.

"Ne cerem scuze fata de toti actionarii care s-au deplasat la Sibiu, fata de cei care si-au deplasat imputernicitii si fata de cei care aveau mari asteptari de la AGOA din 22/23 septembrie".

Cu toate acestea, actionarii Sibex au intrat in sala de sedinte in jurul orei 12.00, unii dintre ei sustinand derularea sedintei, in ciuda deciziei CNVM. Atmosfera a fost destul de tensionata si, la un moment dat, presedintele Sibex, Cristian Sima, a parasit locatia.

La AGA ce urma sa inceapa astazi, la ora 12.00, pe ordinea de zi se gaseau revocarea actualului board si alegerea de noi membri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Respectarea vietii private: Facebook a suspendat mii de aplicatii