Comisia de Admitere la Tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a admis pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) actiunile emise de SC Pro Vorbas SA Bucuresti. Aceasta va fi prima companie romaneasca ale carei actiuni se vor tranzactiona pe ATS-ul BVB.
CAN-ATS a fost creat in anul 2010 pentru a oferi IMM-urilor o alternativa simplificata de listare si accesul la finantare prin mecanismele pietei de capital. In prezent pe ATS se tranzactioneaza doar actiuni straine (25), ale unor companii din SUA sau Uniunea Europeana.

Potrivit unui comunicat de presa al Bursei de la Bucuresti, Pro Vorbas ofera servicii de curatenie si intretinere profesionala pentru hoteluri, birouri, spatii comerciale, hale de productie si depozitare, precum si curatenie generala dupa finalizarea unei constructii sau amenajari, intretinerea spatiilor verzi, deszapezire si alpinism utilitar.

Societatea a inregistrat o pierdere neta de 113.000 lei in 2011, pe fondul unor afaceri de 1,7 milioane lei. In 2010, Pro Vorbas a facut profit de 58.000 lei, in conditiile in care cifra de afaceri a ajuns la 397.000 lei. Numarul angajatilor a urcat de la doar 5 in 2010, la 59 in 2011.

Pro Vorbas este singura companie privata romaneasca adusa pe Bursa de la Bucuresti din 2008 si pana in prezent.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri